Задържан е чужд гражданин, чието поведение на борда на самолет е наложило аварийно кацане на летище София

MadeInVarna
Задържан е чужд гражданин, чието поведение на борда на самолет е наложило аварийно кацане на летище София

Към 16.10 часа вчера, в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Аерогари е получен сигнал за необходимост от извънредно кацане на полет – уточнено е, че на борда има буйстващ пасажер, което застрашава гражданското въздухоплаване. Това съобщи началникът на Гранично полицейско управление – Аерогара София комисар Теодор Чешмеджиев и допълни, че самолетът е кацнал на наша територия около 17 часа. Мъжът, индийски гражданин, е отведен в помещение за задържане и задържан за срок до 24 часа. За случая са уведомени посолството на Индия и Софийската градска прокуратура. В момента продължават процесуалните действия.
Градският прокурор и административен ръководител на СГП Илияна Кирилова посочи, че до настоящия момент в хода на работата по случая са разпитани свидетели, а задържаният е привлечен като обвиняем. На чуждия гражданин са осигурени преводач, служебен защитник, както и присъствието на представител на посолството на Република Индия в България. Срокът за задържане е удължен до 72 часа, делото е подсъдно на Националната следствена служба – обясни още прокурор Кирилова
Предстои изготвяне на европейска заповед за разследване, повдигнатото обвинение е по чл. 341а, ал. 3 от НК – съобщи Ивайло Ангелов от Националната следствена служба. Според информацията, събрана до момента, пасажерът е демонстрирал агресивно поведение още от началото на полета – създавал проблеми на други пътници, на екипажа, блъскал е по вратите на пилотската кабина, ударил е един от стюардите. Предстои назначаване на съдебно-психиатрична експертиза. Очакват се и резултатите от направените на задържания тестове за употреба на алкохол и наркотици.
При инцидента няма сериозно пострадали хора. Полетът е продължил нормално след извеждането на буйстващия мъж от самолета и задържането му.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Арда" победи "Черно море" с 1-0

Черно море загуби гостуването си на Арда в Кърджали. “Моряците” на Илиан Илиев паднаха с 0:1 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в срещата падна в 44-ата минута, реализиран от Иван Тилев. Варненци заслужаваха поне точка в тази среща, но не успяха да реализират своите положения. […]