Заместник-кметът Илия Коев: Миенето на булевардите и улиците във Варна започва през май

MadeInVarna
Заместник-кметът Илия Коев: Миенето на булевардите и улиците във Варна започва през май

През месец май започва миенето на булевардите и улиците в града по летен график. Това заяви заместник-кметът по екологията и обществения ред Илия Коев в предаването „Позиция“ по Радио Варна. Заместник-кметът подчерта, че големите пътни артерии в града ще се мият механизирано на всеки три дни, а по-малките улици ще се мият между 8 и 14 пъти месечно. 

През най-топлите летни месеци юни и август е заложено миене от 9 до 15 пъти на месец. Кратността е значително завишена в сравнение с предходни години, посочи Коев. 

Заместник-кметът заяви още, че Община Варна планира обособяването на площадки за едрогабаритни отпадъци върху общински терени в рамките на града. Обмисля се и завишаване на кратността на сметосъбирането през уикендите. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна подава сигнал до прокуратурата за нанасяне на особено големи щети на градския транспорт в града

Ръководителят на проекта за интегриран градски транспорт Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци   Сигнал до прокуратурата за нанасяне на особено големи финансови щети в системата на градския транспорт от страна на Биляна Якова ще подаде Община Варна в близките дни. Тече процес на […]