Заместник-кметът Илия Коев: Няма да бъде ограничен достъпът до имотите на ул. „Петър Слабаков“

MadeInVarna
Заместник-кметът Илия Коев: Няма да бъде ограничен достъпът до имотите на ул. „Петър Слабаков“

 

Няма да бъде ограничен достъпът до имотите на ул. „Петър Слабаков“. Разкопаването на улицата е свързан с проект на частен инвеститор, който притежава сграда на същата улица. В изпълнение на проекта, лицето е възложило на ВиК да извършат дейности по въпросната улица, за което притежават напълно изрядна документация. Това коментира заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев пред БНР по повод недоволство на живущи на въпросната улица граждани, притеснени от затварянето и заради ремонт. 

Заместник-кметът увери, че днес заедно със служител на строителен контрол, лично е направил проверка на място и се е срещнал с граждани живеещи на улицата. На разговора са поканени и представители на ВиК, за да се потърси решение, което да е в полза и за гражданите, и за инвеститора и за изпълнителя, подчерта Коев. За да успокои живущите в района, заместник-кметът посочи, че е постигнат консенсус разкопаването и изграждането на улицата да бъде на етапи и тя да не бъде затваряна изцяло, а само в частите на работните дейности. Така всички живущи в района, ще могат да достигат до имотите си без ограничения, тъй като там липсва и адекватен обходен маршрут, допълни той. Посоченият срок за изпълнение на проекта е един месец, през който Община Варна поема ангажимента да осъществява контрол върху изпълнението, увери Коев. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна провежда поредна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци

От 26 юни до 29 юни 2024 г. гражданите могат да предават безвъзмездно различни видове опасни отпадъци   Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането й е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците.   Кампанията ще се проведе в четири […]