Заместник-кметът Илия Коев почете паметта на Капитан Петко войвода по случай 124-aта годишнина от кончината му

MadeInVarna
Заместник-кметът Илия Коев почете паметта на Капитан Петко войвода по случай 124-aта годишнина от кончината му

Заместник-кметът с ресор сигурност и обществен ред Илия Коев присъства на заупокойна молитва, отслужена от свещеници на Варненска и Великопреславска света митрополия по повод 124-aта годишнината от кончината на Капитан Петко войвода. Събитието се състоя на Централните градски гробища, където се намират тленните останки на великия българин. 

Последва полагане на венци и цветя с военен ритуал. Организатор на събитието е Тракийско дружество – Варна. 

Присъстваха още областният управител проф. Андрияна Андреева, контраадмирал Кирил Михайлов – командир на ВМС, районни кметове, свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия, общински съветници, представители на организации, сдружения, политически партии, граждани и деца от едноименното училище „Капитан Петко войвода“ в кв. Галата. 

През 1880 година войводата се заселва във Варна и живее тук до смъртта си през 1900 година. От 1990 г. насам кончината му се отбелязва официално на мястото където е погребан. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Христо Рафаилов, заместник-кмет по финансите: Бюджет 2024 е реалистичен за разлика от предизборния от 2023-а

Рафаилов опроверга информацията, че парите за инвитро процедури тази година са по-малко – заложените в бюджета средства са повече от разходваните миналата година   Програмата на кмета на Варна Благомир Коцев и на новата общинска администрацията е много амбициозна. 100 милиона лева са гласувани за Варна по Инвестиционната програма на […]