Заместник-кметът Павел Попов положи цветя на Паметника на жертвите на комунизма във Варна

MadeInVarna
Заместник-кметът Павел Попов положи цветя на Паметника на жертвите на комунизма във Варна

Решимостта ни да се противопоставим на узаконеното насилие е част от дълга ни към паметта на жертвите на комунизма, каза заместник-кметът

Заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов положи цветя на Паметника на жертвите на комунизма във Варна, който се намира в градинката зад Градската художествена галерия. На събитието присъстваха граждански организации, представители на политическите партии и жители на града. Всички те отдадоха почит и положиха цветя на монумента, за да отбележат деня, в който си спомняме жертвите на комунизма. 

„На 1 февруари почитаме паметта на българските политици, разстреляни през 1945 г. по решение на противоконституционния така наречен Народен съд. Покрусата ни е не само заради погубените човешки животи. Трагизмът на датата е още по-дълбок, защото решенията на този съд са опит да се узакони най-разрушителната част от комунистическата идеология – доктрината за справедливостта на революционния терор. За съжаление отгласите на реваншизма и възхвалата на узаконеното насилие още присъстват като заявки в българския обществен живот. Решимостта ни да им се противопоставим е част от дълга ни към паметта на жертвите.“, подчерта по време на събитието зам.-кметът Павел Попов.

Паметникът на жертвите на комунизма във Варна е дело на скулптора Павел Джеферов и архитект Косьо Христов, издигнат е през 2001 г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна започва проектиране на междублокови пространства по Националната инвестиционна програма на МФ

Те са част от приоритетните обекти за Варна, одобрени с приемането на държавния бюджет от Народното събрание   Община Варна планира да осъществи благоустрояване на междублокови пространства със средства от Националната инвестиционна програма на Министерството на финансите  за общински проекти за 2024 г. Програмата е одобрена от Народното събрание и […]