Започна инсталирането на зарядни станции за електромобили

MadeInVarna
Започна инсталирането на зарядни станции за електромобили

Две от общо 31 зарядни станции за електромобили и електрически велосипеди във Варна вече са инсталирани. Те се намират на ул. “Цариброд” и на ул. “Мусала”. Всяка станция може да зарежда 2 обекта едновременно. Зарядните устройства са част от проекта на Община Варна „Транш №2: Зона за платено улично паркиране и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили”, финансиран от Европейска банка за възстановяване и развитие. Той предвижда доставка и монтаж на 31 нови зарядни станции за електрически автомобили, от които 22 за обществено ползване в обхвата на “синя зона – център” и “синя зона-широк център”. Останалите 9 вече са на разположени на служебните електромобили на ОП “Общински паркинги и синя зона”.

 

Зареждането на електрическите автомобили на общинските зарядни станции е напълно безплатно за потребителите. Проектът включва още   система  за цялостен мониторинг и управление на мрежата, с различни права на достъп и функции за отделните администратори; интернет портал към основния портал на ОП ОПСЗ: www.varnaparking.bg,·мобилни приложения за iOS и Android за зареждане на елекромобил;   комуникационна свързаност между възлите на системата осигуряваща и достатъчна за правилната и експлоатация и необходимата функционалност. Кметът на Варна Иван Портних провери на място изпълнението на проекта, заедно с директора на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов. Кметът припомни, че инвестицията има за цел стимулиране на използването на екологични превозни средства и подобряване чистотата на въздуха.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненският зоопарк - с две малки лъвчета

Две малки лъвчета – братче и сестриче, са настанени за отглеждане във варненския зоопарк, съобщи директорът Иванка Стоянова. Малките хищници са родени на 4-ти юли в зоопарка в Благоевград. Техни родители са лъвовете, родени във варненската зоологическа градина през 2014 г., по-късно преместени в Благоевград. За съжаление, младата майка-лъвица отказала […]