Започна изграждането на тренировъчен басейн във Военноморското училище

MadeInVarna
Започна изграждането на тренировъчен басейн във Военноморското училище

Изграждането на дълбоководен тренировъчен басейн започна днес в двора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Първа копка на съоръжението направиха началникът на висшето училище флотилен адмирал  проф. Боян Медникаров, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев и представители на фирмата изпълнител. Инвестицията e в размер на 3,2 млн. лв., осигурени от Министерството на отбраната на Република България.

Тренировъчният басейн ще бъде с размери 25 на 12 м., с варираща дълбочина от 1 до 5 метра, с възможност за разширяване на обема. В него ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море – с генериране на вълни, светкавици, затъмняване, мъгла. Съоръжението ще може да бъде използвано за физическа подготовка и на студенти. Планът на училището предвижда и граждански достъп – за тренировки на отбори по синхронно плуване и водна топка. През 2019 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ направи основен ремонт на друг басейн, чийто капацитет е за около 60 души, трениращи едновременно.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Мотошествие във Варна по случай националния празник на България 3-ти март

Под надслов “В името на България” ще се проведе традиционното мотошествие във Варна, организирано от Starmbringers MCC. В него ще се включат мотоциклетисти от Североизточно Мото Общество – България и свободни мотористи. От 12 часа участниците започват да се събират пред варненския катедрален храм “Свето Успение Богородично”. В 13 часа […]