Започна прием в обновената детска ясла “Роза”

MadeInVarna
Започна прием в обновената детска ясла “Роза”

Поетапно приемане на деца се извършва в момента в обновената детска ясла “Роза” във Варна. В момента там са приети 19 малчугани, като общият капацитет е 6 групи за 150 деца. Сградата претърпя основен ремонт, който не бе извършван от изграждането й през 60-те години, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.

 

Кметът Иван Портних посети на място детското заведение днес, като поздрави екипа и директора Даниела Йорданова. Проектът за обновяване на сградата включи саниране, подмяна на ВиК и на ел инсталациите, поставяне на нови дограми, изграждане на два нови асансьора и на ново котелно, което осигури възможност за отопление на газ, реновиран бе кухненският блок.

 

Преди две години бе напълно обновен и дворът на детската ясла, където има игрови площадки, отговарящи на съвременните условия за безопасност. Община Варна предвижда изграждане на нова пристройка за още 2 яслени групи и на 2 нови детски площадки в ДЯ “Роза”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Щабът на ВМС навърши 124 години

124 години от създаването на Щаба на Военноморските  сили на Република България бяха отбелязани днес с тържествена церемония. Събитието уважи кметът на Варна Иван Портних, а контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС, награди с плакет кап. I ранг Камен Кукуров – началник на щаба на ВМС.   Управлението на флота е […]