Започна ремонт и на детска ясла “Чуден свят”

MadeInVarna
Започна ремонт и на детска ясла “Чуден свят”

Още една детска ясла във Варна – “Чуден свят”, ще бъде напълно обновена.Сградата е построена през 1962 г. и оттогава не е ремонтирана. Днес започва изпълнението на проекта, който е  част от политиката на общината за създаване на съвременни условия за децата на Варна, заяви пред медиите кметът Иван Портних, който бе на място в детското заведение. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметът Христо Иванов, Анастасия Георгиева, директор на дирекция “Здравеопазване”, представители на строителната фирма. Обновяването на “Чуден свят” започва броени дни след старта на основния ремонт на друга стара сграда – на детска ясла „Роза“ в район „Приморски“, строена през 1971 г. И в двете детски заведения вече са обновени площадките за игра.

В „Чуден свят“ предстои изпълнение на мерки за енергийна ефективност – подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация, на осветителните тела, на остарялата ВиК мрежа; газифициране и подмяна на старите радиатори за отопление. Ще бъде направена нова вентилационна и климатична инсталации, както и пристройка за два външни асансьора. Предвидено е още изграждане на платформи и на тоалетни за хора в неравностойно положение.

 

Кметът Иван Портних съобщи, че Община Варна е подала към Министерство на образованието и науката проекти за изграждане на нови пристройки в четири детски ясли, които ще осигурят над 200 нови места.

Следваща Новина

Задържаха 40-годишен за кражбата на статуята на Диана във Варна

Разкрит е извършителят на увреждане и кражба на елементи от скулптура в центъра на Варна. На 04.09. т.г., е получен сигнал за това, че неизвестно лице е увредило скулптура на богинята на лова Диана, разположена в центъра на Варна, и е извършило кражбата на елементи от нея. След проведени незабавни […]