Започна ремонт на IV микрорайон в кв. “Възраждане”

MadeInVarna
Започна ремонт на IV микрорайон в кв. “Възраждане”

Започна цялостен ремонт на междублоковите пространства в IV микрорайон в кв. “Възраждане”, район “Младост”. На място за оглед на строителните дейности беше кметът на Варна Иван Портних, заедно с Христо Иванов, зам.-кмет. Проектът предвижда обновяване на съществуващите и създаване на нови паркоместа, пешеходни пътеки между жилищните кооперации, кътове за отдих, нова детска площадка, улично осветление, тротоари и ремонт на улици. През есента ще бъдат засадени дървета и декоративни храсти в междублоковите пространства.

Това е поредна инвестиция в кварталите във Варна. През м.г. завърши проектът за облагородяване на междублоковите пространства в  IV-ти микрорайон в район „Владислав Варненчик“. Беше извършен основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ – в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“, преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа и подмяна на подземна инфраструктура. Обновено бе и пространството, заключено между ул. „Ана Феликсова“, ул. „Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локално на платно на бул. „Трети март“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Фотоизложба показва историята на мавзолея на крал Владислав

Посетителите на Парк-музей „Владислав Варненчик“ ще имат възможност да разгледат фотоизложбата „Спомените оживяват“, посветена на 85-та годишнина от откриването на мавзолея на крал Владислав Варненчик. С богат фотоархивен материал се проследява периода от началото на ХХ век, когато се заражда идеята за построяване на паметник на полесражението от 10 ноември […]