Започват дейности по привеждане на рибарско пристанище “Карантината” в експлоатационна годност

MadeInVarna
Започват дейности по привеждане на рибарско пристанище “Карантината” в експлоатационна годност

Започваме дейности по осигуряване на експлоатационна годност на рибарското пристанище Карантината за 116 корабни места, съобщи на пресконференция днес Младен Иванов, директор на ОП „Паркинги и синя зона“, което оперира пристанището. По думите му към момента има разрешение за 42 плавателни съда. Предвид забежките на „Морска администрация“ за дооборудване на проекта, има избран изпълнител, който ще достави материалите и да започне монтажните дейности, уточни той.

Успоредно с това днес започна възстановяване на проектните дълбочини на входа на пристанището, т.е. се преместват пясъчните наноси от входа на порта към морето и към западния мол. Това се прави, тъй като анализите на Българската академия на науките, които са проектирали пристанището, не посочват, че е възможно да бъдат натрупани наноси на входа. Водим разговори с експерти от Нидерландия за трайно решение на проблема, но процесът е свързан с проектиране и съгласуване с две министерства, което ще отнеме време, обясни още Младен Иванов.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

„Бонуси“ за Варна за 2023 г.: Кризи, „осакатени“ бюджети, липса на европрограми

През 2023 година Община Варна е изправена пред много предизвикателства и гражданите трябва да знаят какви са те. Освен икономическата криза, галопиращата инфлация и политическите атаки срещу бюджета на града, за първи път няма нов национален бюджет! Тази година общините ще работят по разчети на приходи и разходи по инструкция […]