Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“

MadeInVarna
Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“

Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, организирани от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна.

 

В рамките на първото събитие от инициативата доброволци имаха възможност да наблюдават демонстрация на изследване с полеви тестове за употреба на алкохол и психоактивни вещества от служители на сектор „Пътна полиция“, както и демонстрация за откриване на наркотици в автомобил от полицейско куче. Получените знания за санкциите, налагани на установени водачи на МПС, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества, доброволците от превантивните клубове ще използват в информационни сесии по темата със свои връстници. По време на срещата участниците се запознаха и с дейността и обучението в Академията на МВР.

 

На срещата присъстваха зам.-кмета Тодор Иванов, старши комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР – Варна, комисар Даниел Пашов, директор на Център за специализация и полицейска подготовка във Варна при Академията на МВР, представители на районна и окръжна прокуратура, представители на Затвор – Варна, представители на Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна и дирекция „Превенции“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Представят златото от Варненския халколитен некропол в Народното събрание

Тази година събитията в морската столица преминават под знака на един голям юбилей – 50 години от откриването на най-старото обработено злато в света във Варненския халколитен некропол. Предвидили сме различни събития, включително представяне на част от съкровището в Народното събрание, по инициатива на народни представители от ГЕРБ. Имаме подкрепата на […]