Засадиха 50 дръвчета по случай 50 години МГ “Д-р Петър Берон”

MadeInVarna
Засадиха 50 дръвчета по случай 50 години МГ “Д-р Петър Берон”
В събитието взеха участие учениците от всичките осем випуска на МГ “Д-р Петър Берон”, от пети до дванадесети клас. По двама представители от 46-те паралелки в Гимназията засадиха дръвчетата заедно с класните си ръководители от името на своите класове. Четири от 50-те прекрасни сребролистни липи бяха засадени от името на Ученическия съвет, на Колектива на МГ, на Обществения съвет и на ръководството на Гимназията.
Числото 50 се свързва не само с броя на годините, в които МГ съществува като гимназия, но и със символиката на 50, което е определяно като ангелско число, символ на свободния човешки дух и на интелекта. Дръвчетата, които са символ на живота и на новото начало, също не са случайно избрани. Те са от вида ”сребролистна липа” и са популярни както със своите лечебни качества, така и с устойчивостта си на замърсяването на въздуха с вредни газове.
От гимназията благодариха на г-н Стоян Аргиров, директор на Общинско предприятие ”Управление на проекти и озеленяване”, който направи възможни дейностите за засаждане на липите, като съдейства за осигуряването и подготовката на терена, за закупуването на самите дръвчета, поставянето и укрепването им.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Криминалисти установиха и задържаха обявен за издирване мъж от Бургас

Той е издирван за извършено тежко криминално престъпление и влязла в сила присъда; уведомена е Окръжна прокуратура – Бургас След предприета от служители от ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Бургас и СДВР операция,  е установен и задържан 50-годишен бургазлия с наложена му от Апелативния съд в Бургас мярка за неотклонение […]