Затвор и 1000 лв. глоба за жена, извършила кражба и теглила пари от чужда банкова карта

MadeInVarna
Затвор и 1000 лв. глоба за жена, извършила кражба и теглила пари от чужда банкова карта

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между прокуратурата и 22-годишната Надежда Т., която се призна за виновна, че е извършила кражба и е ползвала чужд плажен инструмент, без съгласието на титуляра.
Жената е родена в София, но живее в Игнатиево. Има 6 влезли в сила присъди за подобни престъпления. Последното й осъждане е от месец май тази година. Начинът е един същ – посещава големи магазини, където краде портфейли на посетители, а след това използва откритите в тях банкови карти, за да плаща стоки или да тегли суми.
На 20.12.2019 г. в магазин в кв. „Вл. Варненчик“ във Варна, правейки се че разглежда дреха, Надежда Т. успяла да измъкне от дамска раница портфейл, в който имало 782 лева. С  намерената в него банкова карта и изписан ПИН-код направила 5 успешни транзакции на стойност 1700 лева.
Материалните щети са били възстановени на пострадалата.
Варненският окръжен съд одобри постигнато споразумение, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала, подписано е доброволно и подсъдимата е наясно с последствията от него.
Надежда Т. прие да търпи наказание от 1 година „лишаване от свобода“ и 1000 лева глоба за използването на чужд платежен инструмент и 6 месеца затвор за извършената кражба. От двете наказания, тя ще търпи по-тежкото.
Подсъдимата следва да плати и направените по делото разноски в размер на 344,06 лева в полза на държавата по сметка на ОД МВР-Варна.
Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване или протест.

Следваща Новина

Програма за 22 септември- 113 години от обявяването на Независимостта на България

7:00 ч. – Паркингът на МБАЛ „Св. Марина“ /сборен пункт/ 42-километров спортно-туристическа поход с маршрут: Варна – Природен парк „Златни пясъци“ – Кранево-  КК „Албена“- Балчик Организатори: Дирекция „Спорт“, Община Варна, и Туристическо дружество „Владислав Варненчик“   9:30 ч. – пл. „Независимост“  Тържествено честване на 113-та годишнина от обявяването на […]