Завърши лекоатлетическият крос на Варненската универсиада

MadeInVarna
Завърши лекоатлетическият крос на Варненската универсиада

Над 40 студенти от висшите училища в града участваха в лекоатлетическия крос на Варненската универсиада, който се проведе в Морската градина. Традиционно дисциплината за мъжете е 2000 метра, а за жените – 1000 метра, а трасето е от Летния театър до Пантеона и обратно. Организаторът – дирекция „Спорт“ към Община Варна, осигури предметни награди – купи, медали и спортни раници.

 

При жените победата завоюва Наталия Кременска от Икономическия университет, с време 3,09 минути. Сребърния медал спечели Рени Хинева от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, с време 3,25 мин. На почетното трето място остана Нина Станкова от Медицинския университет „Проф. Д-р П. Стоянов“, с резултат 3,429 мин.

 

Победител в дисциплината при мъжете стана Валентин Вълканов, студент в Техническия университет, с време 6,12 мин. Второто място бе за представителя на Медицинския университет Максим Михайлов, с време от 7,00 мин. Бронзовото отличие спечели състезателят на ВВМУ Иван Балев, със 7,08 мин.

 

При отборното класиране, където се сумират точките на четирите най-добри състезатели от всеки университет, класирането е следното:

Жени:

1. Медицински университет „Проф. д-р. П. Стоянов“ – 109 т.

2. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 108 т.

3. Икономически ,ниверситет – 98 т.

 

Мъже:

1. Технически университет –  114 т.

2. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 105 т

3. Медицински университет „Проф. д-р. П. Стоянов“ – 88 т.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Маратон на четенето във Военноморския музей във Варна

От 12 до 15 април в часовете от 13:00 до 17:00 часа Военноморският музей кани всички малки и вече пораснали мореплаватели на специално пътешествие по време на 17-ото издание на Маратона на четенето. Заедно ще се гмурнем в историите за морета и океани, за да последваме курса на великите откриватели. […]