Здравен туризъм и възможности за развитието му в България с помощта на балнеолечението

MadeInVarna
Здравен туризъм и възможности за развитието му в България с помощта на балнеолечението

Министърът на туризма доц. Стела Балтова и министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обсъдиха възможностите за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация за висококачествен здравен туризъм. Разгледани бяха превенцията и профилактиката като част от здравето на българите в балнео и СПА курортите на страната. Участие в работната среща взеха Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и д-р Татяна Ангелова – заместник-председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и председател на Контролния съвет на БСБСПА.
Включване на конкретни проекти, свързани с превенцията и профилактиката в политиките на Министерство на здравеопазването като част от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, бе една от темите в работната среща. Обсъдени бяха също възможности и политики, свързани със засилване имунитета на населението с помощта на минералния ресурс на България, целеви проекти в областта на превенцията като част от здравните политики, целящи намаляване на разходите за здравеопазване, финансиране от страна на държавата на изходящите антигенни тестове за туристи от държави, от които такива се изискват, както и пост-ковид рехабилитация в сертифицираните по Наредба 4 на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването Медикъл/СПА центрове.

Следваща Новина

Дърво падна пред Икономическия университет във Варна

Дърво падна на пътя пред Икономическия университет във Варна тази сутрин. Бул. “Княз Борис” бе непроходим от Спортна зала за около час, съобщават потребители в социалните мрежи.