Жена от Игнатиево влиза в затвора за кражба на GSM в автобус

MadeInVarna
Жена от Игнатиево влиза в затвора за кражба на GSM в автобус

Мария Ст. от Игнатиево, която е майка на три деца, влиза в затвора за пет месеца, за да изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода. Това се случи днес, 13 февруари 2020 г., след като състав на Варненския районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура.

Джебчийската кражба е извършена на 17 септември миналата година. В автобус №409 Мария забелязала чужденец и успяла, без да бъде усетена от него, да открадне мобилния му телефон. Действията на многодетната майка били наблюдавани от цивилни служители на ОД на МВР, които работели по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на джебчийските кражби в курортите и градския транспорт.

Извършителката слязла на следващата спирка, където била арестувана от органите на реда с мобилния телефон на чуждия гражданин, който бил намерен в дамската й чанта.

Така било образувано досъдебното производство срещу Мария Ст. и заради трите й деца й била определена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

След одобряване на споразумението от съда, което е окончателно и има силата на присъда, предстои в близките дни осъдената да влезе в сливенския затвор, за да изтърпи ефективното си наказание при общ режим.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море даде национал

Талант от школата на Черно море получи повиквателна за националния отбор на България за юноши U16. Това е възпитаникът на Тодор Каменов, състезаващ се за “моряците” в Елитната група до 17 години – Николай Златев. Младият нападател ще вземе участие в двустранна игра с представителния тим в тази възраст. През […]