100 души са прегледани в ковид кабинетите през изминалата седмица

MadeInVarna
100 души са прегледани в ковид кабинетите през изминалата седмица

100 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски -Аспарухово“ са преминали 23 лица, направени са тестове, от които 4 са се оказали положителни. Няма насочени граждани за рентгенография на бял дроб. В ДКЦ III са прегледани общо 58 човека с грипоподобни оплаквания. От направените им бързи антигенни тестове, 10 лица са дали положителен резултат. 12 лица са насочени за рентгенография на бял дроб, от тях 3 са с пневмония и 2 с бронхит. 14 души са прегледани в ДКЦ V „Света Екатерина“, всички са с отрицателни резултати при тестването. Направени са 2 рентгенови снимки и 1 кръвно изследване.

В ковид – зоната на ДКЦ „Чайка“ са прегледани 4 души, а по телефона са консултирани 37 човека, на които са дадени препоръки, назначени са лечения и се поддържа обратна връзка. В ДКЦ I „Света Клементина“, където кабинетът работи само през почивните дни, е извършен 1 преглед.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Джамбазки с въпрос към ЕК за антибългаризма в Сърбия

Въпрос към Европейската комисия (ЕК) по повод антибългаризма в Сърбия внесе Ангел Джамбазки. Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО е възмутен от безобразния език на омразата. Този език е насочен срещу България и българите, от страна на сръбски общественици и активисти. В интервю проф. Драган Симеунович, публикувано на 2-ри февруари, […]