100-годишният юбилей на Варненския театър се отлага за друга дата

MadeInVarna
100-годишният юбилей на Варненския театър се отлага за друга дата
“Съгласно заповедта на Областния кризисен щаб и РЗИ Варна от 11 март 2021 г., с която се въведоха забранителни противоепидемични мерки за културни събития до 27 март 2021 г., Театрално-музикален продуцентски център Варна преструктурира творческата си дейност и отложи представленията на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера Варна в посочения период. Отложиха се и всички прояви, свързани със 100-годишния юбилей на театъра на 12 март 2021 г., вкл. юбилейният спектакъл „100!“
Днешната отмяна на вчерашната разпоредба на Областния кризисен щаб налага свикването на специално заседание на Дирекционния съвет на ТМПЦ Варна, на което ще бъде взето решение на коя дата ще се състои отложеният юбилей с всички предвидени в юбилейната програма събития.
На 15 март ще бъде оповестено решението на Дирекционния съвет с новите дати за отпадналите юбилейни прояви от 12 март и предвиденото за 13 март извънредно представление на „100!“. Поканите и закупените билети ще бъдат валидни без заверка.
Тази стъпка се налага и заради предстоящите, предварително планирани турнета на театъра в София с „Любовникът от ZanziБар“ от Ели Саги, реж. Атанас Атанасов на 16 март в Сатиричния театър и „Отело“ от Шекспир, реж. Пламен Марков на 22 март в Народния театър.
Благодарим за разбирането, както и за поздравленията и цветята, които продължават да пристигат във Варненския театър, днес, в деня на неговия 100-годишен юбилей. 12 март 2021 г.”, съобщават от театъра.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират конкурс за детска рисунка по повод Световния ден на водата

Конкурс за детска рисунка на тема „Водата е ценна, всяка капка е живот“, посветен на „Световния ден на водата – 22 март“, организира дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи за деца 4-7 години и от 8-14 години, живеещи […]