112 души са прегледани в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица

MadeInVarna
112 души са прегледани в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица

112 души са прегледани в общинските ДКЦ-та през седмицата от 25-ти до 29-ти януари, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

През ковид-зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рилски – Аспарухово“ са преминали 61 граждани, направени са тестове, от които 7 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 3-ма души.

В ДКЦ III – Варна са прегледани общо 25 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са  бързи антигенни тестове, от които 22 са били отрицателни, а 3 са дали положителен резултат. 13 лица са били насочени за рентгенография на бял дроб, тъй като от тях 10 са били с пневмония и бронхит.

През кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 11 човека за преглед, направени са 9 антигенни теста, от които няма положителни, и 7 бързи теста за антитела. Направени са 2 рентгенови снимки и 1 кръвно изследване.

10 души са прегледани в ДКЦ „Чайка“. Всички са с отрицателни тестове. Консултирани по телефона са приблизително 40 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

В ковид – зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (30.01 – 31.01.2021 г.) са извършени 5 прегледа. Направени са 5 антигенни теста – няма положителни.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост

Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост във Варна, които ще бъдат изцяло ремонтирани. Стойността на строителните работи ще стане ясна след изготвяне на проекта. Това съобщи пред журналисти във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На срещата присъстваха още кметът Иван […]