1169 лица са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

MadeInVarna
1169 лица са прегледани в ковид зоните във Варна за две седмици

1169 лица са прегледани в ковид зоните в диагностично-консултативните центрове (ДКЦ)  във Варна за две седмици, в периода от 25-ти октомври до 7-ми ноември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Най-много – 389 души с грипоподобни оплаквания, са преминали през ДКЦ III в кв. „Вл. Варненчик“. Направени са 410 броя бързи антигенни тестове, от които 154 са положителни. В сектор „Образна диагностика“ са направени 364 рентгенографии на бял дроб и са установени 146 пневмонии.

371 прегледа са извършени в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово. Направени са 309 теста, от които 141 са положителни. 84 лица са насочени за рентгенография на бял дроб, установени са 34 пневмонии. Осем лица са насочени за хоспитализация.

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 287 прегледа, направени са 401 антигенни теста, от които 97 са положителни. В сектор „Образна диагностика“ са направени 950 рентгенови снимки и са установени 258 пневмонии и 312 перибронхитни изменения.

В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 122 лица за преглед, на всички са им направени антигенни тестове, от които 35 са положителни. 45 човека са били насочени за рентгенови снимки, посочват още от ресорната дирекция.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Специализирана полицейска операция на територията на Варненска област

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, бе проведена днес на територията на Варна и общините Провадия, Белослав и Долен Чифлик. В операцията участваха екипи от ОДМВР-Варна и районните управления, както и служители на Зоналното жандармерийско управление. В рамките на проведените действия са извършени […]