12 000 деца са участвали в различни програми на дирекция „Превенции“

MadeInVarna
12 000 деца са участвали в различни програми на дирекция „Превенции“

12 000 деца, 8000 родители и педагогически специалисти са участвали в различни програми, организирани от дирекция „Превенции“ през м.г. Това стана ясно на първото редовно заседание на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 

На срещата бе приета Програмата за дейността и календара за събитията през 2020 г. и бе представен отчет. Акцент в него бяха традиционните „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“, „Програма за превенция на агресивното поведение сред ученици от I – IV клас“, състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“, както и премиерата на мултимедийния спектакъл „Еднорог“, насочен към намаляване на агресията в семейството и училището. Участниците бяха запознати с тенденциите на детските противообществени прояви и правонарушения на територията на Община Варна. През 2019 г. са образувани 144 възпитателни дела за детски противообществени прояви и правонарушения. Те са обхванали  171 деца, като 45 от тях са на възраст между 8 и 13 г. Образуваните дела и обхванатите деца са с близо 20% по-малко спрямо 2018 г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Жена от Игнатиево влиза в затвора за кражба на GSM в автобус

Мария Ст. от Игнатиево, която е майка на три деца, влиза в затвора за пет месеца, за да изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода. Това се случи днес, 13 февруари 2020 г., след като състав на Варненския районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура. Джебчийската кражба е извършена на […]