1320 проверки за спазване на домашна карантина

MadeInVarna
1320 проверки за спазване на домашна карантина

На територията на ОД на МВР – Варна днес са извършени 1320 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна. След установени нарушения са образувани три досъдебни производства и една проверка за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

 

През днешния ден са извършени 146 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 2 АУАН на граждани, отказващи да спазват мерките, свързани с въведеното в страната извънредно положение, целящо ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията.

 

ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пожар на ул. „Цариброд” във Варна

Пожар пламна на ул. „Цариброд” във Варна. На мястото са три пожарни и линейка. „Сигналът за пожара е подаден в 17,45 часа. Гори стара дървена къща на 3-4 етажа на улица „Охрид”, като в момента пристигналите на мястото пожарникари продължават гасителните дейности. Тепърва предстои да се уточни какви щети има. […]