140 души преплуваха 140 километра за 140-годишнината на Морско училище

MadeInVarna
140 души преплуваха 140 километра за 140-годишнината на Морско училище

140 плувци се включиха в маратон по случай 140-годишнината на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Всеки един от участниците, на възраст от 7 до 77 години, преодоля разстояние от 1000 метра.
Маратонът, чийто домакин бе Южният плаж във Варна, стартира точно в 9 часа на 31 юли 2021 г. Плувците бяха разделени в две групи. Всеки, включил се в мащабното плуване, получи медал от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В края на спортната проява бе разиграна и томбола за плувците. Печелившите получиха предметни награди.
В маратона участваха и курсантите от плувния отбор на Морско училище. Тимът, съставен от бъдещи морски офицери, преплува над 10 километра от общата дължина на маратона.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Втори медал за България! Стойка Кръстева е на 1/2-финал в Токио

Единствената българска състезателка в десетия ден на Олимпийските игри в Токио – Стойка Кръстева, се класира за 1/2-финалите на олимпийския боксов турнир за жени и по този начин донесе поне бронзов медал за България. В срещата от 1/4-финалите в категория до 51 кг, двукратната ни европейска шампионка победи втората поставена […]