165 пациенти са прегледани в ковид кабинетите през миналата седмица

MadeInVarna
165 пациенти са прегледани в ковид кабинетите през миналата седмица

165 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през миналата седмица, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.

 

В ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (26.12 – 27.12.2020 г.) са извършени 58 прегледа. Направени са 35 антигенни теста, от които 10 са положителни. На 24 лица са направени рентгенографии, от които 2 са пневмония и 5 с перибронхитни изменения.

 

За периода 21.12 – 23.12. през ковид зоната на  ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в Аспарухово са преминали 36 пациенти за преглед, направени са 33 теста, от които 3 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 2 пациента.

За същия период в ДКЦ III са прегледани общо 44 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които само 7 са с положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 3 лица за рентгенография на бял дроб, 2-ма от които са с установена пневмония.

 

За периода 21.12 – 23.12. през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са преминали 17 пациенти за преглед, направени са 6 антигенни теста, от които 2 положителни, 5 бързи теста за антитела. Направени са 6 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

 

За същия период в ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ ЕООД са прегледани 10 пациента. Направени са им тестове, от които 1 положителен. Консултирани по телефона са приблизително 62-ма души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Заклети картоиграчи във Възраждане се възползваха от времето

Заклети белотаджии от ж.к. Възраждане 2 се възползваха и днес от пролетното време, излизайки на любимите си самоделни пейки зад блок 45. Хората от третата възраст разпалено коментираха и следяха играта, като голяма част от тях бяха с предпазни маски. В междусъседската игра на открито участваха близо 20 души.