20 нови японски вишни радват варненци в Морската градина

MadeInVarna
20 нови японски вишни радват варненци в Морската градина

Най-новите попълнения на дървесния фонд на Морската градина  – 20 броя млади японски вишни, вече радват с цветовете си варненци. Дръвчетата, които са дарени на Община Варна, са засадени миналата година от Общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за най-големия варненския парк. Вишните са в близост до Природонаучния музей и вече са обект на многобройни снимки. 

В парка продължават дейностите по първото за годината косене на тревните площи. Паралелно с това служители на общинското предприятие подготвят терените за новото лятно зацветяване, което ще започне в началото на месец май. 

В северната част на Морската градина след Зоопарка вече приключи разчистването на саморасли храсти и санитарната резитба на сухи и опасни дървета. Дейностите са извършени на площ над 100 дка, неподдържани от близо 20 години насам, посочиха още от общинското предприятие. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Заместник-кметът по сигурността Илия Коев се включи в училищната кампания на Община Варна за отговорно поведение на пътя

Симулация на шофиране след употреба на алкохол беше проведена сред ученици от Професионалната техническа гимназия   Заместник-кметът по обществения ред и сигурност Илия Коев се включи в училищна кампания за отговорно поведение на пътя, организирана от дирекция „Превенции“ на Община Варна в партньорство със сектор „Пътна полиция“ към ОД на […]