Започна прием в школите на Общинския детски комплекс

MadeInVarna
Започна прием в школите на Общинския детски комплекс

От днес-1 юни, е активна системата за електронен прием в школите на Общински детски комплекс /ОДК/ – Варна на адрес: https://odk.uslugi.io/ Комплексът е най-големият в страната и предлага обучение през свободното време в над 30 школи, състави и формации в направленията “Наука”, “Изкуство”, “Спорт”. Обучението е изцяло безплатно и всяко дете има право да посещава до две инициативи.

В сайта  на ОДК родителите могат да се запознаят с дейността на школите, възрастта и условията за прием. При записването трябва да се посочи класа, в който детето ще се обучава през учебната 2023/2024 г. Заявление се подава за всяка учебна година, независимо от това дали детето е посещавало някоя от школите на ОДК до този момент. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, в това число и на украинските бежанци. За да бъдат записани обаче, те трябва да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец), съобщиха от пресцентъра на ОДК.Системата за прием ще бъде отворена до 31 август. В този период, родителите имат право и да сменят своите желания. След този срок ще се проведат кастинги за школите, където има повече кандидати.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Засаждат цветя в екопарка в Звездица

Почистване на парковите пространства и засаждане на билки и цветя, а за най-малките – открит урок по екология, игри и изненади, са част от събитията, организирани по повод Световния ден на околната среда. Успоредно с това се провежда и  зелена седмица под надслов „Да растем и живеем в чиста среда“. […]