24-годишен мъж остава в ареста по обвинение в даване на подкуп

MadeInVarna
24-годишен мъж остава в ареста по обвинение в даване на подкуп

Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 24-годишния Емил А., но когото е повдигнато обвинение за даване на подкуп на длъжностно лице. Мъжът е бил задържан от органите на Първо РУ на МВР – Варна, като у него било открито наркотично вещество. За да не бъде задържан, мъжът предложил 120 лева подкуп на полицейските служители. Разследването е започнало на 3 юли тази година.
Престъплението, в което е обвинен е тежко, като НК предвижда наказание „лишаване от свобода” до 10 години и глоба от 15 000 лева.
Емил А. има две предишни осъждания за шофиране без свидетелство за управление на МПС. Последната ми присъда е била 3 месеца „лишаване от свобода“ с , 3-годишен изпитателен срок, изтекъл през март тази година. Пред съдебния състав защитата поиска по-лека мярка за неотклонение – „подписка“ или „домашен арест“. Представен беше акт за раждане на дете, като беше посочено, че майката е зад граница и единственият полагащ грижи за семейството е бащата Емил.
Варненският окръжен съд като взе предвид всички събрани доказателства, направи обосновано предположение за съпричастност на 24-годишният мъж към повдигнато обвинение. Същото представлява тежко умишлено престъпление и за него в НК се предвижда наказание повече от 5 години „лишаване от свобода“. Съдът прецени, че не съществува опасност лицето да се укрие, тъй като има постоянен арест в Старо Оряхово, а и единствено той полага грижи за невръстното си дете. Макар да е налице предишна съдимост, не може да се направи и извода, че Емил А. би могъл да извърши престъпление. Съдебният състав определи като най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него „домашен арест“, която би могла да обезпечи правилното и нормално водене на разследването.
Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде протестирано пред Апелативен съд – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Сключват договори за ползване на пристанище „Карантината“

Започва процедура по сключване на договори с потребители за ползване на пристанищни услуги и съпътстващи дейности в пристанището „Карантината“ в Аспарухово. Получени са съответните удостоверения от Министерството на транспорта и всеки подал заявление в деловодството на ОП „Общински паркинги и синя зона“ може да подпише договор, съобщи инж. Бисер Борисов, […]