Сключват договори за ползване на пристанище „Карантината“

MadeInVarna
Сключват договори за ползване на пристанище „Карантината“

Започва процедура по сключване на договори с потребители за ползване на пристанищни услуги и съпътстващи дейности в пристанището „Карантината“ в Аспарухово. Получени са съответните удостоверения от Министерството на транспорта и всеки подал заявление в деловодството на ОП „Общински паркинги и синя зона“ може да подпише договор, съобщи инж. Бисер Борисов, директор на общинското предприятие.

Новото модерно рибарско пристанище в местност Карантината бе реализирано с безвъзмездна финансова помощ от Програмата за морско дело и рибарство, със съфинансиране от Община Варна. По западния и източния мол на съоръжението има пешеходна алея, изградена е сграда, където е предвидено да има рибна борса – за обработка, съхранение и продажба на прясна риба. На втория етаж е разположена административната част, а на третия ще има рибен ресторант. Покривът на сградата е оформен като амфитеатър, с видимост към морето и града.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Завършиха турнирите „Варна Опен“, чест от фестивала на плажните спортове

При жените спорът за златото беше решен в тайбрек и при оспорвани разигравания. Втори останаха Стефани Кьосева и Катя Алаксендрова. При жените бронза беше извоюван от Ирена Мишонова и Десислава Николова, които се изправиха срещу Вили и Рая Ценови. Наградите на победителите в турнирите връчиха Кристиан Димитров – директор дирекция […]