250 варненски ученици ще се включат във викторината “Ваканция, здравей” тази година

MadeInVarna
250 варненски ученици ще се включат във викторината “Ваканция,  здравей” тази година

250 деца от 10 варненски училища ще вземат участие в традиционната викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ тази година. Събитието ще се проведе на 29 май 2024 г. (сряда) от 11.00 часа в зала „Пленарна“. Организатор е Община Варна, съвместно с Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Инициативата вече над 20 година насочва усилия към превенция на асоциалното поведение на децата, опасностите в училище, пътната безопасност и рисковите ситуации в живота на младите хора. Гости на състезанието ще бъдат ръководители и експерти от общинска администрация, ОД на МВР – сектор „Детска престъпност“ на Главна дирекция национална полиция, местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните от община Варна.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Три училища и две детски градини във Варна ще получат финансова подкрепа за проектите си в областта на околната среда

Подкрепа до 7 500 лв. ще получат три български училища, кандидатствали с проекти в Националната кампания „Чиста околна среда 2024“ и конкурса  „Обичам природата и аз участвам“. Трета ПМГ „Академик Методий Попов“ ще получи помощ за осъществяване на „Зелен оазис в училищния двор“, а ОУ  „Захари Стоянов“ за предложението си […]