32-годишен рецидивист отива на съд за убийство във “Владиславово”

MadeInVarna
32-годишен рецидивист отива на съд за убийство във “Владиславово”

Окръжна прокуратура-Варна повдигна обвинение на 32-годишният Д.М. от с. Рогачево, обл. Добрич, за грабеж придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2 във връзка с ал. 1, т.4. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и евентуална конфискация на цялото или част от имуществото. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно.
На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.
По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата. В резултат от незабавните оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието, както и част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.
Към момента Д.М. е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „Задържане под стража“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Борисов: Кризата е шанс за трансформация на българската икономика

България приложи едни от най-добрите и най-либералните мерки по отношение на пандемичната криза. Постигнахме баланс между противоепидемичните мерки и икономическия  растеж. Това заяви министърът на икономиката  Лъчезар Борисов по време на онлайн конференцията “Фонд за възстановяване и устойчивост на ЕС за прехода на България: Иновации – Зелена програма – Цифрова […]