34 филма участват в Международния фестивал „Карантината“

MadeInVarna
34 филма участват в Международния фестивал „Карантината“

Седмото издание на Международния фестивал за късометражни филми “Карантината“ ще се проведе от 3-ти до 7-ми август от 20 ч. на плажа пред рибарското селище в кв. „Аспарухово“. Организатор на събитието е школа “Дедал”, а то се осъществява и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна.

По време на петте фестивални вечери зрителите ще могат да видят 34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино. Преди това организаторите обещават музика на живо – съвременен джаз, изпълнен от български музиканти. В условията на Covid-19 са взети всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала – столовете ще бъдат разположени на необходимата дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона, ще се избягват струпвания на големи групи от хора.

За удобство на почитателите на късометражното кино е осигурен безплатен транспорт. Той ще се движи по следния график:
От Варна за Карантината – час на тръгване 18:30 ч. и 20:00 часа, сборният пункт е пред школа “Дедал” Варна (сградата на стоматологията).
От Карантината за Варна – час на тръгване 22:30 и 23:30 часа

Пълната програма за фестивала тук: http://thequarantine.org/bg/programa/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Почитат композитора Йосиф Цанков с джаз концерт

Проектът “Среща с деди Йожи” отдава почит на композитора Йосиф Цанков, на който тази година се честват 110 години от рождението му. Събитието е дело на внука му – тромбонистът Вили Стоянов, който събира едни от най-изявените български джаз музиканти в памет на своя бележит дядо. Концертът е част от […]