47 трудноподвижни граждани са ваксинирани вкъщи чрез мобилен кабинет

MadeInVarna
47 трудноподвижни граждани са ваксинирани вкъщи чрез мобилен кабинет

47 трудноподвижни граждани са били ваксинирани вкъщи от края на октомври до момента. Това стана възможно благодарение на програмата „Информационно-консултативен ваксинационен мобилен кабинет“ на Община Варна, в която се включиха 4 общински лечебни заведения – ДКЦ 1 “Св. Клементина” ЕООД, ДКЦ 3 Варна ЕООД, ДКЦ 4 Варна ЕООД и ДКЦ 5 “Св. Екатерина” ЕООД.

 

От дирекция Здравеопазване” отчитат следните дейности, изпълнени по програмата:
Изнесени лекционни беседи по райони, по време на които е представена актуална информация за Ковид-19, за причинителя на вирусното заболяване, разпространението на болестта, начините на протичане и възможните усложнения, късните последици за здравето, както и информация за различните видове ваксини, възможните странични реакции. Присъстващите са получили отговор на конкретни  въпроси, относно личното им здраве. Обсъдени са били въпроси относно бустерна доза, с преболедуване и ваксиниране, поставяне на РНК ваксина след аденовирусна.

Проведени са били 19 беседи в различни трудови колективи по желание на работодателите, на които са присъствали 564 граждани.

На място в лечебните заведения са консултирани общо 323-ма граждани, а по телефона -154 лица. Извършени са 30 теста за неутрализиращи антитела на ваксинирани лица преди поставяне на бустерна доза. При 28 от тях не са установени антитела и са насочени за ваксиниране.

ДКЦ 1 “Св. Клементина” ЕООД – лечебното заведение се е насочило предимно към ваксиниране на място в дома на трудно подвижни хора, тъй като разполага с оборудвана линейка. Ваксинирани са били трудноподвижни хора в домовете им, след предварителна заявка. По телефона са консултирани 11 лица.

 

ДКЦ 3 Варна ЕООД – Организирани са 2 информационни беседи, на които са присъствали общо 44 лица. Извършени са 93 присъствени консултации по график, 26 лица от които са се ваксинирали след тях. По телефон са извършени 127 консултации, след което са записани за ваксина 32 лица от тях. Направени са тестове за неутрализиращи антитела на 30 лица, преди поставяне на бустерна доза, като 28 от тях са насочени за ваксинация, поради неналичие на антитела.

 

ДКЦ 4 Варна ЕООД  – Организирани са 2 лекционни беседи, на които са присъствали 60 лица, но малка част от тях са изявили желание за ваксинация. Извършени са 216 присъствени консултации, като почти всички са завършили с поставяне на ваксини. Извършени са и 6 консултации по телефон.

 

ДКЦ 5 “Св. Екатерина” ЕООД – Организирани са 15 беседи в трудови колективи, на които са присъствали общо 460 лица. Извършени са 14 присъствени консултации и 10 консултации по телефон. От общо 484 преминали по програмата, като приблизително 10% от тях са се ваксинирали в последствие в ДКЦ-то.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Обсъдиха сътрудничеството между професионалните общински училища и бизнеса

Във връзка с планирането на държавния план – прием на ученици след завършен седми клас за учебната 2022/2023 г. в ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и ПГГСД „Николай Хайтов“ бяха проведени работни срещи, на които присъстваха представители на дирекция „Образование и младежки дейности“, на  бизнеса, университетите, както и на  обществените съвети към […]