50 лица ще бъдат обхванати в социалната услуга „Приют“

MadeInVarna
50 лица ще бъдат обхванати в социалната услуга „Приют“

Стартира предоставянето на социалната услуга „Приют“, с капацитет 50 лица, в центъра на ул. „Петко Стайнов“ №7, чрез финансиране по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Основните дейности по проекта са подбор и наемане на персонал, подбор на потребители; провеждане на обучение и супервизия на персонала, пряко ангажиран с предоставяне на услугите; разкриване и функциониране на самата услуга.

Приютът е форма на социална услуга, предоставяна за срок не повече от 6 месеца в рамките на календарната година, за определена част от денонощието – от 17:00 ч. на текущия ден до 10:00 ч. на следващия ден, на бездомни лица и семейства. За потребителите се осигурява подслон, храна, хигиена и социално консултиране, като за ползването те не заплащат такса. С всеки потребител на социалната услуга се работи индивидуално, като личният интерес на лицето е от първостепенно значение. Оказва се подкрепа за връщане при близки, настаняване в подходяща социална услуга, включване в заетост, оказване на съдействие за подаване на документи за издаване на лична карта, ЕР на ТЕЛК и други.

В приюта не могат да се настаняват лица, нуждаещи се от медицински грижи и/или лекарско наблюдение; както и такива, които видимо не могат да се самообслужват в ежедневните си нужди, посочват още от ресорната дирекция.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Звезди и участници в лятната академия „Варненско лято“ излизат пред публика с концерти

Звезди и участници в международната музикална лятна академия „Варненско лято“ излизат пред публика с концерти. Световните музиканти Минчо Минчев, изтъкнат цигулар и професор, и Людмил Ангелов – пианист  и педагог, водят майсторски занятия. Класове по оперно пеене провеждат и Емил Иванов – тенор със световна кариера и успешният Димитър Буров […]