428 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна

MadeInVarna
428 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна

428 души са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

През ковид-зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 180 души, направени са 154 теста, от които 75 са били положителни. 25 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, а петима – за хоспитализация.

 

В ДКЦ III – Варна са прегледани общо 174 души с грипоподобни оплаквания. От направените им антигенни тестове, 90 са дали положителен резултат. 23 лица са насочени за рентгенография на бял дроб, от които при 17 е установена пневмония.

 

През кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 30 човека за преглед, направени са 24 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

 

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 32 прегледа, направени са 11 антигенни теста, от които 4 са положителни. Направени са 32 рентгенографии на бял дроб и 2 изследвания в клинична лаборатория.

 

В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 12 пациента. Направени са им тестове, от които 8 са положителни. Консултирани по телефона са приблизително 60 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Младежки посланик на НАТО от Морско училище приключва успешно своя мандат

Младежкият посланик на НАТО от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – курсант главен старшина Венилин Нешев, тази година завършва своя мандат. Той определя като успешна дейността си, от която е научил много за Алианса. През 2020 г. курсант Нешев бе сред 16-те избрани младежки посланици на НАТО. Програмата е инициатива на НАТО […]