Почина великата Татяна Лолова

MadeInVarna
Почина великата Татяна Лолова

Актрисата Татяна Лолова е починала. Великата актриса издъхна на 87-годишна възраст.  Лолова е починала минути след 21 часа на 22 март 2021 г. вследствие на мозъчносъдово заболяване, съобщават от “Пирогов”.

Татяна Лолова е родена на 10 февруари 1934 г. в София. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Сърчаджиев във ВИТИЗ през 1955 г.
Кариерата ѝ започва в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, а през 1957 г. става първата актриса, официално назначена в новоформираната трупа на Сатиричния театър. Играе и на сцените на театър “София” и “Театър 199”.Снима се в десетки български филми, сред които класиките “Бон шанс, инспекторе”, “Нощем с белите коне”, “Опасен чар”, “Топло” и “13-ата годеница на принца”. Татяна Лолова беше и централен персонаж в сериала на bTV “Домашен арест”.

Екипът на madeinvarna.com изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Татяна Лолова! Дълбок поклон пред паметта й!

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Съдът реши: КАТ няма право да отнема книжка при неплатени глоби

Единодушно Конституционният съд обяви за противоконституционно отнемането на свидетелство за правоуправление и спиране на автомобил от движение заради неплатени глоби, предаде БНР. Делото беше образувано по искане на омбудсмана Диана Ковачева след масовите проверки за стари задължения на пътуващите за почивка в Гърция миналото лято. Според съда, за да принуди […]