505 стари автомобила са премахнати от улиците през 2021 година

MadeInVarna
505 стари автомобила са премахнати от улиците през 2021 година

505 излезли от употреба автомобила са премахнати от улиците на Варна през миналата година. 142  от тях са репатрирани от ОП „Общински паркинги и синя зона“, а останалите 363 са премахнати доброволно от собствениците.

 

Инспекторите към общинското предприятие са извършили проверки и са съставени констативни протоколи на 991 бр. стари автомобили, на 505 броя от тях са поставени стикери с предписания за премахване. Акцията по разчистването на стари коли от обществени пространства започна още през ноември 2017 г., като мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години.

 

7972 са репатрираните неправилно паркирани автомобили през миналата година. 850 са регистрираните потребители на зарядни станции за електрически автомобили, общо зарежданията, т.е. брой сесии за отчетеното време, са 2280, а консумираната електроенергия – 181737 kW/h, посочват още от общинското предприятие. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина

Екип от специалисти и помощен персонал, с обща численост 44 души, осигурява социално-здравни услуги, сред които пазаруване и снабдяване с ежедневно необходимите продукти и лекарства, за хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване и лица поставени под карантина, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Дейностите, предвидени […]