510 са свободните места за прием в първи клас за второ класиране

MadeInVarna
510 са свободните места за прием в първи клас за второ класиране

510 са свободните места за прием в първи клас в общинските училища във Варна за второ класиране. Подаването на заявления започва от днес – 7 юни.  За второ класиране родителите могат да кандидатстват само за училища, за които имат обявени свободни места. Те могат да бъдат видяни в електронната платформа за прием на адрес https://school.uslugi.io в рубрика „Класирания – свободни места“.

 

До 12 юни включително системата е активна за регистриране на нови заявления. Те са за деца, които не са кандидатствали до момента; за деца, които са били класирани на първо класиране, но не са записани в училище, както и редакция на заявленията на децата, които са останали некласирани на първия етап.  

 

Община Варна припомня на родителите, че след като излязат резултатите от класирането, детето е необходимо да бъде записано в училището, в което е прието. За целта трябва да се представи удостоверение за училищна готовност. В противен случай детето не се счита за записано и мястото за училището остава свободно.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна има потенциал да разшири програмата си за деца с диабет и редки заболявания

Заместник-кметът по въпросите на здравната и социалната политика Снежана Апостолова се запозна с нуждите на пациентите с миастения гравис   Общинската програма за грижа за деца с диабет и редки ендокринни заболявания има потенциал да бъде развита и към нея да се включат най-малките пациенти с диагноза миастения гравис. Това […]