Социалната чайна става център „Европа директно“

MadeInVarna
Социалната чайна става център „Европа директно“

Център от ново поколение „Европа Директно“ отвори врати в сградата на Социалната чайна във Варна на ул. „Преслав“ 53. На официалното откриване присъстваха кметът на Варна Иван Портних и Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България. Домакин на събитието бе Десислава Джипова – изпълнителен директор на чайната, както и партньори на организацията.

Социална чайна е пример за добро сътрудничество между неправителствения сектор и Община Варна. Радвам се, че това място вече има и европейско измерение. Сигурен съм, че тази устойчивост се дължи на хората, които са съпричастни към каузите, които се развиват тук, каза кметът Иван Портних.

В новия център ще бъдат представени актуалните приоритети на Европейската комисия, а гражданите ще могат да отправят запитвания и да получават информация по теми за обучение, работа, екология и други. Финансирането е осигурено от Европейската комисия, а срокът на проекта е 5 години.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

До 30 юни е записването в самостоятелните детски ясли

825 деца са приети на първо класиране в детските ясли във Варна в първото голямо класиране за прием 2021, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. 99% от тях са класирани по първо желание. Родителите могат да потвърдят класирането до 30.06.2021 включително, а децата започват да посещават детската след 1-ви […]