6 месеца пробация за двама души декларирали неверни обстоятелства с цел да напуснат Варна

MadeInVarna
6 месеца пробация за двама души декларирали неверни обстоятелства с цел да напуснат Варна

28-годишният Димитър Д., технически ръководител в строителна фирма, и общият работник в дружеството Марин К., получиха наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца, след като Варненският районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура.

Двамата мъже са задължени в рамките на шест месеца да се подписват два пъти седмично пред пробационен служител и да имат задължителна регистрация по настоящ адрес.

Наказанието на двамата строителни е наложено заради деклариране на неверни обстоятелства с цел да напуснат Варна на изградено КПП във връзка  с пандемията от COVID-19. На 18 април тази година те заявили, че отиват на обект на фирмата си в Аксаково. Истинската причина да напуснат Варна била да се снабдят без пари с марули от зеленчукова градина на техен познат в село Зорница. Лъжата била установена и двамата били привлечени като обвиняеми по член 355, ал. 2 от НК за нарушаване на мерките, наложени за ограничаване излизането и влизането в областните градове.

Това е първото споразумение в апелативния район с наложено наказание за деклариране на неверни обстоятелства пред КПП.

Следваща Новина

Честит празник, Суворово!

1 май е Ден на град Суворово, който по традиция се празнува със спортни мероприятия, с фолклорния конкурс „Като жива вода” в местността Урманбунар – с много народни песни и танци, но тази година заради извънредното положение няма да се проведат. Кметът Данаил Йорданов честити празника на своите съграждани: Честит […]