6 нови случая на коронавируса у нас, 9 проби от Варна са отрицателни!

MadeInVarna
6 нови случая на коронавируса у нас, 9 проби от Варна са отрицателни!

31 заразени бяха потвърдени към сутринта, мъжът на починалата в “Пирогов” също стана жертва на вируса, стават две жертви, предаде канал3. 157 проби са изследвани в София днес, 9 във Варна, в Стара Загора 17. Във Варна и Стара Загора всички са отрицателни. Това каза на дежурния си брифинг ген.проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Кризисния щаб за борба с коронавируса.

Във ВМА има потвърдени 5 положителни проби, както и 1 в Националната лаборатария, там се очават още 9. Така за днес има 6 нови случая. При някой от тях може да се проследи връзката – те са роднини на вече приети пациенти, други са изненадващи за тях, но със симптоми. 9 във ВМА, в “Пирогов” – 2-мата починали и късно снощи случаят, който се потвърди от болницата “Св. Наум”, 5 в Белодробната болница, ако им се докаже отрицателна проба ще бъдат въдворени в домашна карантина”, добави той.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Иван Портних: Време е за ред и дисциплина! Помнете Италия!

“Категорично подкрепям затягането на контрола срещу разпространението на коронавируса, по предложение на ген. Мутафчийски! Изчаквам решението на правителството, след което ще актуализирам и мерките във Варна, които ще Ви бъдат съобщени веднага. Ако искаме отново да имаме нормален живот – със семействата си, с близки и приятели, трябва да надмогнем […]