981 лица са преминали през ковид зоните във Варна за две седмици

MadeInVarna
981 лица са преминали през ковид зоните във Варна за две седмици

981 лица са преминали през ковид зоните в общинските Диагностично-консултативни центрове във Варна в последните две седмици – от 11-ти до 24-ти октомври, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

 

Най-много – 372 души, са прегледани в ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово.  Направени са 345 теста, от които 129 са положителни. 36 лица са насочени за рентгенография на бял дроб, установени са 3 пневмонии. Шест лица са насочени за хоспитализация.

 

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 224 прегледа, направени са антигенни тестове, от които 72 са положителни. В сектор „Образна диагностика“ са направени 680 рентгенови снимки и са установени 130 пневмонии и 229 перибронхитни изменения.

 

В ДКЦ III – Варна са прегледани 264 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са 224 бързи антигенни тестове, от които 86 са положителни. В сектор „Образна диагностика“ са направени 316 рентгенографии на бял дроб и са установени 196 пневмонии.

 

В ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 121 души за преглед, направени са 37 антигенни теста, от които 14 са положителни. Направени са 17 рентгенови снимки.

 

Продължава да функционира официална Viber общност на Община Варна за подаване на бърза и директна информация към граждани, свързана и с разпространението на COVID-19. Каналът предоставя актуални данни от РЗИ – Варна, както и друга полезна информация за противоепидемични мерки, местата и възможностите за диагностика и лечение, припомнят от дирекция „Здравеопазване“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 80 състезатели участваха в турнир по спортна акробатика

Над 80 състезатели участваха в регионален турнир по спортна акробатика, който се проведе в залата на спортен комплекс ”Простор” във Варна. Организатор е клубът по спортна акробатика “Акро Старс” в партньорство с Община Варна, съобщиха от дирекция “Спорт”.    Своите умения демонстрираха представителите на спортните клубове “Акро Старс”, “Интерком груп […]