Специален камион от кампанията „Храна за размисъл“ гостува във Варна

MadeInVarna
Специален камион от кампанията „Храна за размисъл“ гостува във Варна

Ресторантът на колела „Храна за размисъл“ гостува във Варна по случай празника на града – 15 август. Специалният камион е позициониран пред катедралния храм „Успение Богородично“ в центъра на града.

 

Този специален ресторант предлага уникална възможност на гражданите и гостите на града да се насладят на приготвени на място ястия от Украйна, Сирия и Афганистан, които са страните с най-много бежанци в България. Освен това посетителите ще имате възможност да се запознаете с личните истории на Халед, Сара и Саша. Те разказват за тяхното пътуване до България и възможностите, които са получили в страната ни, за да започнат ново начало.

 

„Храна за размисъл“ е част от кампания на Върховния комисариат за бежанците на ООН (ВКБООН) в България, която цели да насърчи разбирането и съпричастността към бежанците чрез тяхната храна и лични истории. Инициативата се реализира със съдействието на Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев присъства на тържественото издигане на флага на Варна за празника на града

Кметът Благомир Коцев присъства на тържественото издигане на флага на Варна по случай празника на града 15 август – Свето Успение Богородично. Официалната церемония се проведе на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ и на нея присъстваха още областният управител проф. Андрияна Андреева, заместник-кметовете Снежана Апостолова, Павел Попов, Илия Коев, […]