Евелина Николова донесе петия медал за България от Олимпийските игри

MadeInVarna
Евелина Николова донесе петия медал за България от Олимпийските игри

Евелина Николова спечели пети медал за България на Олимпийските игри в Токио, след като тушира вицешампионката от Рио 2016 Валерия Коблова (Руски олимпийски комитет) в схватката за бронза в категория до 57 килограма на женската борба. Николова повали Коблова на тепиха в края на първата част и я тушира след 2:49 минути игра. До този момент българската националка водеше с 5:0 технически точки.

Евелина Николова постигна две победи на старта на участието си в Токио. На 1/8-финалите тя победи с 3:0 точки полякинята Йовита Врзесейн, а след това в драматична среща се наложи с 6:3 над Анастасия Ничита от Молдова. На полуфиналите Евелина Николова отстъпи с технически туш – 0:11 точки – на Ирина Курачкина от Беларус. По този начин българката стигна до битката за бронза срещу състезателката, преодоляла репешажите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

СУ „Димчо Дебелянов“ запазва статута си на средищно училище

СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна остава средищно училище през учебната 2021/2022 година. Съветниците от ПК „Наука и образование“ към Общинския съвет дадоха съгласието си учебното заведение да продължи да фигурира в списъка на средищните училища в България. „Димчо Дебелянов“ е с такъв статут от 11 години. Заради стратегическото му разположение […]