СУ „Димчо Дебелянов“ запазва статута си на средищно училище

MadeInVarna
СУ „Димчо Дебелянов“ запазва статута си на средищно училище

СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна остава средищно училище през учебната 2021/2022 година. Съветниците от ПК „Наука и образование“ към Общинския съвет дадоха съгласието си учебното заведение да продължи да фигурира в списъка на средищните училища в България.
„Димчо Дебелянов“ е с такъв статут от 11 години. Заради стратегическото му разположение в централната част на града и добрите транспортни връзки то е удобно за учениците от близките села, в които няма училище. През новата учебна година в него ще се обучават 32 деца от с. Звездица и 6 – от с. Казашко. За тях транспортът до учебното заведение е безплатен.
По време на днешното заседание беше поставен въпросът за евентуалното възстановяване на училището в Звездица. В селото има подобряване на демографските показатели. Все повече млади хора избират да живеят там   и би било добре да се помисли за училище близо до дома. Затова съветниците възложиха на администрацията да проучи колко деца от Звездица подлежат на задължително образование в рамките на следващите три години, както и какви са възможностите за възстановяване на училището.
В рамките на заседанието стана ясно също, че ремонтът на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” няма да приключи до 15 септември. Учениците вероятно ще започнат учебната година в ОУ „Стоян Михайловски“.

Следваща Новина

Интерактивна изложба откриват в Градската галерия

Интерактивна високотехнологична изложба може да бъде видяна в периода от 7-ми до 24-ти август в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Проектът носи името Сonglomerate и е представил България на Световното сценографско квадриенале в Прага PQ2019. Идеята е инициирана от Съюза на българските художници, а в морската столица се […]