Ангел Джамбазки с обиколка в Бургаския район

MadeInVarna
Ангел Джамбазки с обиколка в Бургаския район

На 5 март евродепутатът Ангел Джамбазки, заедно с председателя на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев, лидера на местната организация и общински съветник Д-р Георги Дракалиев и останалите кандидати за народни представители от листата на ВМРО в Бургас отдадоха почит на легендарния водач на Организацията Тодор Александров.
Присъстващите поднесоха цветя пред паметника на големия българин в Приморския парк в Бургас. Поводът е 140-ата годишнина от рождението на „Некоронования крал на македонските българи“, която Джамбазки отбеляза и в Благоевград и село Падеш.
С преклонението пред великия революционер ВМРО постави началото и на кампанията за парламентарните избори през април в града и областта.
По-късно през деня кандидатът за народен представител в Бургас и Благоевград, заедно с общинския съветник, председател на ВМРО – Бургас и също кандидат-депутат Георги Дракалиев посетиха Регионалния исторически музей в града, за да разгледат изложбата „Бургаският укрепен пункт по време на Балканската война 1912-1913 г“.
Изложбата представя оригинални документи, снимки и военни дневници, които показват един по-различен аспект на военновременното ежедневие на град Бургас. Акцентът е поставен върху създаването и функционирането на Бургаския укрепен пункт. Той изпълнява нелеката задача да организира отбраната на черноморското крайбрежие от Обзор до Инеада.
За всичко това е почерпена информация от личния архив на майор Христо Г. Попов, помощник – комендант на пункта по това време. В музея се намира и историята на едноименната книга на майор Попов.
Джамбазки проведе среща с ръководния състав на „Фаркол“ AД, една от най-големите компании в търговията и доставките на лекарства в България. Той припомни свършеното през последните 4 години от представителите на ВМРО в парламента и правителството. Също така представи идеите на партията за следващия мандат, сред които първо място заемат мерките в сферите на икономиката, здравеопазването, социалната и образователна политика.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Издирват 13-годишно момче във Варна

Търси се! Калоян Василев Георгиев, на 13 г., от гр.Варна, жк Младост, написа Вяра Илиева във фейсбук. Днес, След като баба му е припаднала, в пристъп на паника е избягал. Детето е с аутизъм, вероятно уплашено и само някъде! Ако някой го е виждал , да се свърже с бащата […]