Апелативен съд – Варна подкрепи Националната конференция за медиацията

MadeInVarna
Апелативен съд – Варна подкрепи Националната конференция за медиацията

Председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян приветства участниците в националната конференция „Медиацията в различните обществени сфери“. Тя бе сред гостите на форума в Икономическия университет във Варна. Дискусията беше организирана от Университетския център по медиация към висшето учебно заведение, Камарата на медиаторите и Институт „Итера“. Освен присъствено, конференцията предостави възможност за участие и онлайн.
Председателят на Варненския апелативен съд бе категорична, че медиацията е цивилизационен избор – между това дали избираме разрушението или съзиданието. „Тя е социален феномен, който формира и възпитава нов стандарт в отношенията, независимо от социалната роля на човека“. Ванухи Аракелян е убедена, че всеки, минал през медиационна процедура, независимо от това дали е постигнато споразумение, излиза от нея променен.
Националната конференция събра на едно място изключително интересни лектори: от системата на правосъдието, от различни сфери на научния и обществения живот. Обсъдени бяха възможностите на медиацията в публичния сектор, в образованието, здравеопазването и съдебната система. Представени бяха различни гледни точки за решаване на спорове и управление на конфликти.
Апелативен съд – Варна и Икономически университет – Варна имат плодотворно дългогодишно взаимодействие. Добрите контакти между двете институции бяха потвърдени чрез сключения през декември 2019 г. Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество.

Още за събитието можете да прочетете в сайта на ИУ-Варна:
https://www.ue-varna.bg/bg/news/natsionalna-konferentsia-mediatsiata-v-razlichnite-obshtestveni-sferi-v-iu-varna/1014


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Одобриха номинациите за награда “Варна” в сферата на образованието и науката

С пълно единодушие съветниците от ПК „Наука и образование“ одобриха номинациите за награда „Варна“ в сферата на науката и на висшето образование, както и в системата на предучилищното и основното образование. Седем колектива и девет личности са предложени за удостояване с престижното отличие тази година, като окончателното решение ще вземе […]