Бах и Пиацола събират почитатели в двора на Археологическия музей

MadeInVarna
Бах и Пиацола събират почитатели в двора на Археологическия музей

Концерти на открито, част от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал “Варненско лято”, привличат десетки почитатели на качествената музика.

Кулминацията е тази вечер (06.08) от 20,30 ч. в двора на Археологическия музей, където ще се включат Бертранд Сервера – цигулка, Димитър Буров – цигулка, Михаел Гилeр – виола, Таня Лоренцо – сопран, Патриция Робайна – клавесин, Сантяго Симадевиля – бандонеон, Маргарита Калчева – контрабас, Божидар Бенев – цигулка, Ваня Николчева – виолончело, Надежда Енчева – обой и Марина Винокурова – цигулка. В програмата са произведения на Й. С. Бах и А. Пиацола.

 

Музикалното събитие е част от дейностите по реализацията на проект Cecult2018/Coop1/ Festivallinks,  финансиран по програма „Творческа Европа“ 2014-2020. В петък проектът продължава в Комплекса за социални услуги за деца и младежи в ЦНСТ ж.к. „Владислав Варненчик“ от 16:30 и в ЦНСТ село Тополи от 17:30, с класическа музика и Михаел Гилeр – виола.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ремонтират 17 училища във Варна

Ремонтни дейности на сгради и дворни площадки се извършват в 17 училища във Варна, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Дейностите включват боядисване на класни стаи, поставяне на топлоизолация, рехабилитация на отоплителни инсталации и ВиК мрежи, подмяна на дограми. Успоредно с това се изпълняват основни ремонти на спортни игрища в […]