Българин е сред жертвите на стрелба в Германия

MadeInVarna
Българин е сред жертвите на стрелба в Германия

Българин да е сред жертвите на стрелбата в два наргиле бара в германския град Ханау. Информацията потвърди от Брюксел премиерът Бойко Борисов, като изказа искрени съболезнования на близките на убития мъж, съобщава Нова Тв.

По информация на NOVA убитият българин е 32-годишен, родом от село Люти дол, близо до Мездра. Той бил шофьор на бетоновоз. Има 8-годишен син.

Девет души бяха убити при стрелба в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Отделно нападателят и майка му са открити мъртви с огнестрелни рани в апартамента си.

Нападателят е 43-годишният германски гражданин Тобиас Ратиен. Според властите нападението е извършено от крайнодесни и расистки подбуди. Те са изразени в манифест – писмо, което е оставил. Отделно на това и във видео Ратиен обяснява мотивите си.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Снимки: Ремонтът на търговската гимназия върви с бързи темпове

Кметът Иван Портних показа до къде е стигнал ремонтът на търговската гимназия. Във фейсбук Портних сподели: “Ремонтът на Варненската търговска гимназия “Георги Раковски” върви с бързи темпове. Поздравявам екипа, начело с директора Жечка Георгиева, който спечели проекта по ОП “Региони в растеж” и успешно работи за неговото изпълнение. Рехабилитацията на […]