3 г. и половина затвор за Алексей Навални

MadeInVarna
3 г. и половина затвор за Алексей Навални

Очакваното се случи! Съдът на Симоновски в Москва удовлетвори искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията да замени условната присъда на Алексей Навални по делото „Ив Роше“ с ефективна. Това съобщават световни медии.

По този начин Навални ще трябва да излежи 3 години и половина в затвора, минус срока, прекаран под домашен арест (около 10 месеца).

Съдебното решение бе взето след продължило цял ден съдебно заседание.

Събитието привлече вниманието не само на руската общественост – в съдебната зала дойдоха представители на различни страни, сред тях и България.

Става дума за политическа акция, реагира руското външно министерство. Силите на реда задържаха над 320 души преди началото на заседанието. Москва се готви за протести.

Спецчасти и полиция блокираха достъпа до съда и арестуваха хора. Агенция ТАСС съобщи, че в съдебната зала присъстват около 20 представители на чужди страни, сред тях САЩ, България, Полша, Австрия и Швейцария.

През 2014 г. Навални беше осъден за финансова измама спрямо компанията “Ив Роше” на 3,5 години условно с 5 години изпитателен срок.

Опозиционерът беше обвинен, че многократно е нарушавал наложената му мярка за неотклонение – подписка.

В съда Навални заяви, че явяването му е опит да се всели страх у милиони руснаци и произнесе обвинителна реч срещу Владимир Путин като отново го обвини, че е наредил отравянето му.

Според прокурора днешното дело е било стандартна процедура на замяна на наказанието.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва прием на документи за новата социална услуга „Асистентска подкрепа“

Започва прием на документи за новата социалната услуга „Асистентска подкрепа“, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. Потребители на услугата, съгласно Закона за социалните услуги, са следните целеви групи: Лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност; Деца с […]